Col·locació cordes a la paret. Ioga kurunta

 

 

1. Com instal·lar les cordes de ioga a la paret.

Tot el que cal saber per instal·lar yoga kurunta a casa vostra.

Molt sovint ens pregunteu com col·locar les cordes de ioga a la paret de casa. A continuació us oferim una recopilació de totes les dades imprescindibles per fer-vos el vostre joc de cordes de ioga i instal·lar-vos les cordes de ioga al vostre espai de pràctica personal. Les cordes de ioga són un molt bon aliat per la pràctica de ioga. No només faciliten la pràctica de postures invertides sinó que a més, donada la seva versatilitat ajuden a aprofundir, adaptar i a mantenir la pràctica personal ben viva!

Expressem abans de res el nostre reconeixement i l’etern agraïment a BKS Iyengar per introduir aquest element en la pràctica de yogasana i pranayama. Ohm namo Guruji namaha. I agraïm a @lalipantone els seus dibuixos i dissenys que il·lustren i resumeixen la info d’aquesta publicació.

Què necessito per instal·lar les cordes de ioga?
4-6 ganxos amb els cargols corresponents.
4 cordes
1 paret

colocación cuerdas pared yoga kurunta
 • La paret: assegureu-vos que sigui prou forta, de totxana. 

Els ganxos: poden ser de nàutica o de ferreteria. Cal que tinguin com a mínim una llum de 4cm x 3-4 cm per tal que les cordes puguin passar per dins. Un joc de ganxos pot tenir entre 4 i 6 ganxos. Si voleu instal·lar més d’un joc de ganxos, assegureu-vos un mínim de 60cm entre joc i joc per disposar de l’espai necessari quan es facin servir de manera simultània.

 

Les cordes: convé que no siguin elàstiques. Per tant, sempre es recomana comprar cordes de nàutica, i no fer-ne servir d’escalada. Hi ha dos gruixos diferents de cordes per les altes (12 mm) i per les baixes (10 mm). Un cop tallades, es poden sellar els extrems o bé posant cinta i cremant o bé amb XXX calenta.

Creiem que ho teniu tot. Si teniu qualsevol altre dubte, podeu deixar-nos un missatge i el respondrem tan aviat com puguem

 

Aprofitem per expressar el reconeixement i l’etern agraïment a BKS Iyengar per introduir aquest element en la pràctica de asana i pranayama. Ohm namo Guruji namaha.

 

Com han de ser els ganxos per a les cordes de ioga?

 1. Poden ser de ferreteria d’alta resistència (com els de la foto), que solen anar amb 2 o 4 claus gruixuts i tacs corresponents pel que se sol necessitar una broca del 10 o del 12 depenent del model.
 2. També poden ser ganxos de nàutica (com els deldibuix) en els quals les barres del ganxo es collen prèviament a una placa de fusta que s’instal·la sobre a la paret.
 3. Cal que tinguin com a mínim una llum de 4 cm d’ample x 3-4 cm de fons per tal que les cordes puguin passar per dins.
 4. Un joc de ganxos pot tenir entre 4 i 6 ganxos.

 

Si voleu instal·lar més d’un joc de ganxos, assegureu-vos un mínim de 60 cm entre joc i joc per disposar de l’espai necessari quan es facin servir de manera simultània.

 

Quin tipus de corda es fa servir per a la corda de ioga?

Tot el que et cal saber de les cordes de ioga per instal·lar yoga kurunta és que:

 1. 1. No són cordes elàstiques. Per tant, es recomana comprar cordes de nàutica, i no fer-ne servir d’escalada.
 2. Hi ha dos gruixos diferents de cordes, per les altes (12 mm) i per les baixes (10 mm).
 3. Un cop tallades, es poden sellar els extrems o bé posant cinta i cremant o bé amb una pistola de calor per tallar cordes, per assegurar que els extrems no es desfilin.
 4. El nus de les cordes de ioga és com un nus de pescador amb 3 voltes per banda. És el mateix tipus de nus per totes les cordes. En l’esquema adjunt teniu el dibuix de com fer els nusos de les cordes de ioga.Les cordes queden fixades als ganxos amb una bagueta o volta d’Alondra (en anglès cow hitch o lark’s head).

 

Com ha de ser la paret per penjar les cordes de ioga?

La paret per instal·lar yoga kurunta ha de ser:

 • La superfície lliure ha de ser de més de mínim 2,5 m d’alçada i 2,5 m d’amplada, per poder aprofitar al màxim la versatilitat de les cordes de ioga.
 • Prou forta, de totxana grossa, no de pladur ni totxo fi.
 • Una superfície sense rugositats o textures. Es recomana que sigui de superfície llisa, sense estucats que puguin clavar-se o fer mal a la pell quan es practica. Per climes més càlids, la rajola funciona molt bé; per climes més freds, la fusta dóna calidesa; la paret pintada pot funcionar arreu, evitant els estucats gruixuts.
 • Si s’instal·la un panell de fusta tipus marina, un DM (sempre que no hi hagi humitat), o un altre panell d’alta resistència sobre la paret, es poden instal·lar ganxos de nàutica com els de l’esquema dibuixat que no tenen claus a la vista.

 

A quina alçada estan les cordes de ioga?

Cada joc de cordes consta de 4 o 6 ganxos, organitzats en parelles a 3 alçades diferents.

Alçades:

 1. Els de dalt de tot estan a 1,9 m-2 m del terra.
 2. Els del mig a 98 cm-1 m del terra.
 3. Els de baix de tot (més opcionals) a 3-4 cm del terra.

 

Quines són les distàncies entre els ganxos?

 1. Entre els 2 ganxos de la mateixa alçada hi ha 45 cm de distància.
 2. Entre 2 jocs de cordes es recomana un mínim de 60 cm.

Creiem que ho teniu tot. Esperem de cor que aquest recurs serveixi per nodrir la vostra pràctica de ioga i que la mateixa es mantingui sempre viva!
Si teniu qualsevol altre dubte, podeu deixar-nos un missatge i el respondrem tan aviat com puguem.

 (LINK CONTACTE)

 

PDF descarregable (esquema lali)

 

(Les fotos de guruji les intercalaria amb el text o les posaria a l’inici)

superfíciez

Comparteix:

Yogayo

Yogayo

Som un centre de ioga que oferim classes presencial i online de ioga Iyengar i ioga per a la maternitat (embaràs i postpart)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Troba'ns a les xarxes

Més popular

No et perdis cap recurs

Subscriu-te per rebre les nostres publicacions

Sense spam, només notificacions de nous recursos i actualitzacions.

Altres recursos

Paripurna Navasana Asana yoga iyengar

Las barcas

Las barcas son asanas muy poderosas que refuerzan y revitalizan columna, espalda y piernas; entre otros muchos efectos.

colocación cuerdas pared yoga kurunta

Col·locació cordes a la paret. Ioga kurunta

Molt sovint ens pregunteu com col·locar les cordes a la paret. Finalment en col·laboració amb la Lali Pantone hem fet una recopil·lació de totes les dades imprescindibles per fer-vos el vostre joc de cordes i instal·lar-vos-el al vostre espai de pràctica.

Contacte