Las barcas.

Les barques són asanes molt poderoses que reforcen i revitalitzen columna, esquena i cames, entre molts altres efectes.

Les barques (navasana) són asanes molt poderoses que reforcen i revitalitzen la columna, l’esquena i les cames; entre molts altres efectes. La pràctica regular permet conèixer la vitalitat de la nostra columna (la seva elevació des de la base) i la capacitat d’estirar i compactar les cames.

Per a qui vol practicar-les solen ser ases desafiadores. Com sabeu i insistim, el desafiament és una part molt important de la pràctica.

Com ens va recordar Abhyjata Iyengar al Yoganusasanam del 2022, no busquem el desafiament perquè ens agrada posar-nos-ho difícil perquè sí; sinó perquè el desafiament manté la ment absorbida en allò que succeeix, en el repte; i sense desafiament, no hi ha transformació.

El desafiament és per tant un camí, i no tant un destí per on obsessionar-nos a assolir.

Dues claus per visitar les barques amb serenitat:

1. Conéixer les accions fonamentals a realitzar et facilitarà la seua execució des d’un punt de vista estructural-físicotècnic: aprendre què ha de fer la part baixa de l’esquena, les cames, els braços, el pit…

2. Parar atenció i cultivar l’actitud favorable per a la pràctica és essencial per a la seva evolució.

Com ens recorda Sri Prasant Iyengar a Yoganusasanam 2022, “Ioga no és en tot el món i accomplishing; ioga is la constant process of observation, i constant process of experimentation.”

Així doncs, alguns consells per a la pràctica de les navasanes:

 

Paripurna Navasana Asana yoga iyengar

 

Alguns consells per a la seva pràctica:

Si et resulta molt difícil entrar en aquestes asanes, no les etiquetis com a asanes impossibles (tal concepte no hauria d’existir a les nostres ments); practica-les sovint, en diferents moments de la pràctica i treu-los ferro.

Practica-les amb humor. Connecta amb la teva actitud de joc, sense judici ni exigències pròpies de ladult. Activa la teva intel·ligència: observa, prova i discerneix. Para atenció a allò que et falta per estar-hi, mira de conèixer què és el que trobes a faltar per poder visitar-les: consciència i fortalesa a l’esquena?, en quina part de l’esquena?, estirament de les cames? , quina part de les cames?, pots relaxar la cara i la gola?… La pràctica de variants et pot ajudar. Activa la teva ment observadora i d’experimentació: què et mostra, què t’ensenya navasana sobre la teva estructura física, sobre la teva ment, sobre la teva respiració…? Respira! Assegura’t que no sostens la respiració, deixa que aquesta continuï fluint de manera espontània. La respiració s’adaptarà al repte i us ajudarà a trobar els camins per navegar. Si teniu qualsevol comentari o dubte, podeu escriure’ns per email i us llegirem amb tota la nostra atenció.

 

 

Bona pràctica!   
 
Amb Amor,Ferran i Laia
 
 

Aquí et deixem alguns recursos per practicar-les:

*clip de vídeo amb algunes variants amb suport per aprofundir en les adreces dexecució de la postura.

 
Reproducir vídeo

*seqüència para practicar las barcas 

Comparteix:

Yogayo

Yogayo

Som un centre de ioga que oferim classes presencial i online de ioga Iyengar i ioga per a la maternitat (embaràs i postpart)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Troba'ns a les xarxes

Més popular

No et perdis cap recurs

Subscriu-te per rebre les nostres publicacions

Sense spam, només notificacions de nous recursos i actualitzacions.

Altres recursos

Paripurna Navasana Asana yoga iyengar

Las barcas

Las barcas son asanas muy poderosas que refuerzan y revitalizan columna, espalda y piernas; entre otros muchos efectos.

colocación cuerdas pared yoga kurunta

Col·locació cordes a la paret. Ioga kurunta

Molt sovint ens pregunteu com col·locar les cordes a la paret. Finalment en col·laboració amb la Lali Pantone hem fet una recopil·lació de totes les dades imprescindibles per fer-vos el vostre joc de cordes i instal·lar-vos-el al vostre espai de pràctica.

Contacte

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *