Maternitat

Ioga i doula online i presencial per a embarassades i acompanyament dels processos durant la maternitat i la paternitat

 

Ioga i Doula
online i presencial per embarassades i acompanyament a la maternitat en online a Arenys de mar (Barcelona)

IOGA PER L'EMBARÀS

Atura’t i pren conciència d’aquest moment: connecta amb el teu cos i el bebè, i prepara el cos i la ment pel part i el postpart. Comparteix la vivència amb altres mares.

IOGA AMB MARES I NADONS

Un espai per continuar fent ioga integrant i estimant els canvis viscuts en el cos. Tornant amb suavitat a tonificar el cos, a diluir les tensions i  a vinculant-nos amb el bebé. Rodejades d’altres mares creem un espai de tribu on compartir totes les inquietuts del postpart i criança.

 

DOULATGE​

Acompanyament en l’embaràs, el part i el post-part aportant informació que t’ajudarà a prendre les teves pròpies desicions.

TALLER DE PREPARACIÓ AL PART

Espai on connectar com a parella i anar units a rebre el nostre bebe. Taller vivencial i molt pràctic on vivenciem què necessitem en cada etapa com a Dones, Parelles i Família. 

Lara Carceller

DOULA I PROFESSORA DE IOGA PER L’EMBARÀS

La Doula acompanya els processos de maternitat i paternitat durant l’embaràs, part i postpart. El seu objectiu és acompanyar i promoure el benestar de la mare, el nadó i la nova família.

Té el seu origen en l’època en que les dones es rodejaven d’altres dones més experimentades per donar a llum als seus nadons, acompanyades de les llevadores.

En la societat actual, molt més individualitzada, la dona, i fins i tot la parella, poden sentir-se sols davant tot aquest procés i canvi.

La Doula els acompanya i els dóna suport.

T' ACOMPANYO?

Sóc Lara, mare de dues filles i un fill, nascuts a casa, llicenciada en educació social, Doula i instructora de ioga per a l’embaràs i postpart. Amant dels processos de maternitat i paternitat.

Preguntes freqüents

Ioga per l’embaràs

Més que classes, un acompanyament.

Les sessions d’1.30h consisteixen en tres parts:

 

  • Ioga per l’embaràs amb adaptacions segons cada trimestre
  • Espai de relaxació
  • Xerrada de 10 minuts en que plantejo un tema sobre aquest moment que estàs visquent i el que viuràs en el part i postpart. També s’obre l’espai perquè puguis plantejar les preguntes i inquietuds que puguin anar sorgint durant l’embaràs.


Quan estem embarassades ens venen mil preguntes sobre el què ens passa, sí és normal o no. A Yogayo trobaràs un espai d’acompanyament  i de cura per aquest moment tan especial i resoldre tots els dubtes que puguin aparèixer. Comptaràs amb l’acompanyament de la Lara i a més  tenim un grup de whatsp amb totes les mares, per fer tribu i compartir recursos, vivències, dubtes i inquietuds.

Sí no hi ha cap contraindicació mèdica, pots practicar ioga des del primer dia fins l’últim. 

El ioga en el primer trimestre ajuda a establir la connexió amb el nadó i mantenir el cos amb més energia i alhora més descansat.

Si, itant ! Precisament el ioga va bé per evitar el cansament durant l’embaràs. El ioga  ens omple d’energia vital, descarrega les tensions físiques, psíquiques i emocionals. Sí el cansament es deu també a l’estrès el sol fet de dedicar-te un temps de cura a tu mateixa, t’alleugerirà. La majoria de vegades després d’una sessió et sents més enèrgica de com has començat.

Si no tienes material de yoga, contáctanos! En yogayo disponemos de material hecho a mano por el equipo de yogayo y colaboradores de la zona. Son productos locales, de calidad y hechos con materiales ecológicos. Si no tenemos en stock lo que necesitas, te asesoraremos sobre dónde encontrar material de calidad y buen precio.

Si! És un fantàstic moment per començar a cuidar-te 🙂 El mètode de ioga per embarassades que impartim pot ser realitzat en tots els nivells de pràctica, també sí ets principiant. El centre d’atenció és l’embaràs i la connexió amb la criatura a través del ioga. La pedagogia permet variants de més senzilles a més avançades que pots realitzar en funció del coneixement, condició física. 

Les nàusees no són una contraindició per la pràctica de ioga. El nostre consell és que connectis amb el que necessitis i sentis que et pot anar bé confiant amb la teva intuició. Hem tingut casos d’alumnes que han practicat amb nàusees durant tot l’embaràs i al finalitzar la classe s’han trobat millor. Com també hi ha mares que el dia que tenien més nàusees han preferit no practicar aquell dia. Els videos els teniu sempre disponibles per practicar quan volgueu. 

Per venir a les classes presencials cal que duguis únicament roba còmode, una ampolla d’aigua i alguna fruita o fruits secs per sí tens gana al sortir. La resta de material, com la estoreta, manta, coixí el trobeu en el centre. 

Per realitzar les classes online cal que tingueu una estoreta antilliscant, una manta i un coixí.

Les classes presencials són amb grups reduïts de 6 dones, el que permet un seguiment personalitzat durant tot l’embaràs. L’aforament respecte les mesures Covid per una pràctica segura. 

Sí la dona desitja fer ioga durant l’embaràs i no hi ha contraindicació mèdica pot realitzar-la sense cap problema. Sí hi ha dolències, tipus ciàtica, pubalgia, tensió alta… s’adaptarà la pràctica per ella durant la sessió. La majoria de símptomes disminueixen amb una pràctica regular i constant. L’embaràs és un estat de salut màxim de la dona, l’exercici físic, emocional i psíquic t’ajudarà a trobar-te molt millor. 

Preguntes freqüents

Doula

La por a parir és una por molt general en moltes dones. És interessant que et puguis sentir acompanyada per poder identificar quines són aquestes pors i afrontar-les per transformar-les i així preparar-te per el part que desitges amb tota la informació basada en l’evidència científica  connectada amb la teva intuïció.

La doula és la dona que t’acompanya a nivell emocional, informacional, logistic i físic durant l’embaràs, part i postpart. La maternitat des dels temps immemorables s’ha viscut acompanyada d’altres dones, la mare, l’àvia, les tietes… en els temps actuals on ens podem sentir soles amb poca xarxa o amb poc recolzament respecte a com vols fer-ho, és important que et regalis aquest acompanyament. Abordarem tots els temes que et/us preocupin, preparant l’embaràs, el part i postpart que desitgeu.

En aquests moment de Covid la dona que vol parir a l’hospital només pot tenir un acompanyant. En quan a l’assessorament previ es poden fer les sessions que la mare/família necessiti per decidir i abordar quin part i naixement volen i trobar una clinica que vagi en la mateixa línia, redactar conjuntament el pla de part, preparar tot el material que  es necessita pel part i postpart, preparar emocional i físicament tota la vivència de part. Preparar a nivell logistic tot el necessari pel part i postpart. 

Probablement el teu company necessiti informació, podem trobar-nos i desgranar les pors per poder-les transformar. Moltes vegades una bona fórmula és tenir l’acompanyament de la doula durant el primer estadi del part, acompanyant-vos com a doula a fer la dilatació a casa, per finalment anar a parir a l’hospital. La presència d’una dona experimentada en aquesta àrea, aquests moments de part moltes vegades relaxa a la parella.